Asocijacija Majka i Dijete

Switch to desktop Register Login

Početnica (55)

Kultura pozdravljanja

Kultura pozdravljanja
Muslimani se međusobno pozdravljaju selamom – islamskim pozdravom, koji glasi: Es-selamu alejkum. Na njega se odgovara riječima: (Ve) alejkumu selam. Kad se susrećemo s ljudima drugih vjera, pozdravit ćemo ih riječima: - ujutro: Dobro jutro - tokom dana: Dobar dan - uvečer: Dobro veče
Više...

Ko je šta izradio?

Ko je šta izradio?
Na slici su hlače, stolica, obuća i pecivo. Pokraj toga su slike majstora koji su ih izradili. Povežite slike i recite šta je ko od njih izradio.
Više...

Vrijeme

Vrijeme
Kakvo vrijeme može biti? Kada na nebu nema mnogo oblaka i sunce nesmetano sija, vrijeme je VEDRO. Kada sija sunce, vrijeme je SUNČANO. Kada oblaci prekriju nebo, vrijeme je OBLAČNO. Kada pada kiša, vrijeme je KIŠOVITO.
Više...

Naš prijatelj – semafor

Naš prijatelj – semafor
Semafor je sprava koja upućuje pješake i vozače kada se smiju kretati prometnicom. Svako svjetlo na semaforu je drugačije boje, a svaka boja je jedna naredba. Naučimo šta znači koje svjetlo na semaforu!
Više...

Lijepe riječi

Lijepe riječi
Čarobna riječ je svaka koja k'o sunčana zraka toplinom nas svojom grije. Takva je riječ prijateljstvo, povjerenje i ljubav. Takva je riječ volim! Takve su riječi: žao mi je, oprosti, hvala, molim.
Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright © Majka i Dijete | Website by Pepe. Sva prava pridržana.

Preuzimanje sadržaja dopušteno je samo uz jasno istaknuto navođenje linka na izvornu stranicu sadržaja u obliku "www.majkaidijete.ba"

Top Desktop version