Asocijacija Majka i Dijete

Switch to desktop Register Login

Crtići (60)

Poklon

Poklon
Dječak dobiva poklon od majke. U prvi mah ga odbacuje s prezirom, da bi se nekoliko trenutaka kasnije njime oduševio. Pogledajte ovaj kratki animirani film koji je razniježio svijet.
Više...

Kamen, papir, makaze

Kamen, papir, makaze
Kamen, papir i makaze nemaju mnogo zajedničkog, ali ih to neće spriječiti da budu zajedno. Za drugarstvo nije nužno biti isti.
Više...

Basne i bajke iz naše lektire

Basne i bajke iz naše lektire
Pogledajmo četiri kratke ali prekrasne priče i otkrijmo lijepe i korisne poruke koje kriju! Dva miša, narodna priča Neposlušno mače, Ivana Bjeliševa Bijela priča, Grigor Vitez Videkova košuljica, Frana Levstika
Više...

Priča o Zem-Zemu

Priča o Zem-Zemu
Zem-Zem je vrelo vode koje izvire u Mekki. Za ovu vodu Božiji Poslanik, a.s., je rekao da je najbolja voda na Zemlji. Nešto više o Zem-Zemu saznajte iz crtića koji slijedi.
Više...

Most

Most
Crtić koji je pred vama nosi jednu vrijednu poruku. Pogledajte ga i recite šta ste naučili!
Više...

Pickles i zločasti dječak

Pickles i zločasti dječak
Pickles se suočava sa jednim zločastim dječakom u parku koji mu otima igračku. On je malen i još uvijek ne zna govoriti. Šta biste vi uradili na njegovom mjestu? Zaplakali? Tražili pomoć odraslih? On to nije učinio, a opet je dobio ono što je htio. Kako? Pogledajte sami!
Više...

Derište

Derište
Derište je pogrdan izraz za dijete koje svojim neprimjerenim ponašanjem uznemirava svoju okolinu. Ovaj kratki crtić govori o jednom takvom djetetu koje se neprimjereno odnosi prema svojim igračkama. Šta se desi kada se igračke pobune? Pogledajte!
Više...

Važnost vremena

Važnost vremena
Naučiti pravilno raspolagati vremenom je vrlo bitna stvar u životu. Ko o tome vodi računa uvijek je na dobitku. 
Više...

Ružno pače

Ružno pače
“Ružno pače” Hansa Christiana Andersena jedna je od najpopularnijih bajki za djecu. Priča je to o neprihvaćenom pačetu kojeg zbog njegovog drugačijeg izgleda izbjegavaju vlastita braća i sestre, susjedi, cijelo pačje jato... Kad napusti dom, pače kreće u svijet gdje ga ismijavaju gusani, napadaju lovci, psi, mačak i kokoš, pokušavaju…
Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright © Majka i Dijete | Website by Pepe. Sva prava pridržana.

Preuzimanje sadržaja dopušteno je samo uz jasno istaknuto navođenje linka na izvornu stranicu sadržaja u obliku "www.majkaidijete.ba"

Top Desktop version